Videnscenter Roskilde

Erik Michelsen, Formand for Slagtermuseet og Oldermand i Kbh. Slagterlaug er død

Oldermand Erik Michelsen

Formanden for Slagtermuseet i Roskilde og Oldermanden for Københavns Slagterlaug Erik Michelsen er død.

Erik har kæmpet for, at synliggøre slagterfaget, i årtier og som Oldermand for Københavns Slagterlaug og formand for slagtermuseumsforeningen i Roskilde, har han gjort rigtig meget for at få ungdommen interesseret i slagterfagets historie.
Han skal bisættes fra Garnisons kirken fredag den 18. november 2016

Boligselskabet Sjælland køber slagterigrund for 40 millioner

Det gamle skoleslagteri på Køgevej 4-6 skal rives ned for at gøre plads til nye boliger og erhverv. Slagteriskolen har solgt grunden for 40 millioner kroner til Boligselskabet Sjælland.
Boligselskabet vil bygge almene boliger på området og har samtidig lavet en aftale med udviklings- og entreprenørfirmaet KPC om, at de også kommer til at bygge på området. Der kommer sandsynligvis til at ligge et par hundrede nye boliger på den gamle slagterigrund.
Ud over almene boliger kan det blive erhvervslokaler, samt private boliger side om side med Boligselskabet Sjællands almene boliger.
Før byggeriet kan gå i gang, skal der laves en lokalplan for området. Det betyder at der kommer til at gå et par år, før de første beboere flytter ind.
Det gamle skoleslagteri på Køgevej 4-6 har længe været en økonomisk belastning for Slagteriskolen, da der ikke har været købere til grunden, der ville betale en ordentlig pris.
ja-

Formand trækker sig fra Slagteriskolen, der er på vej til fusion

Evan går – Ulla består
Formand trækker sig fra Slagteriskolen, der er på vej til fusion

Evan-Lynnerup

Evan Lynneryp (V)

Anja trier Wang

chefkonsulent Anja Trier Wang

Formanden for Slagteriskolen Evan Lynnerup, der er valgt af Venstre til både Roskilde Byråd samt Sjællands Regionsråd og udpeget af sidstnævnte til erhvevsskolens bestyrelse, valgte onsdag at trække sig fra denne post men fortsætter dog i bestyrelsen.
Slagteriskolen er økonomisk klemt efter mange års underskud og vil forhandle med en anden erhvervsskole om fusion. Tidligere har en sammenlægning med Teknisk Skole i Roskilde været foreslået, men det blev opgivet. Nu er en sammenslutning med en erhvervsskole på ‘Sydhavsøerne’ – Lolland-Falster – på tale, hvilket ikke vil give en fælles udvikling af Roskildes erhvervsskoler, som tillige omfatter naboerne på Teknisk Skole og Handelsskolen.
Ny formand for Slagteriskolen blev valgt chefkonsulent Anja Trier Wang, der repræsenterer branchens arbejdsgivere fra Danske Slagterier og Dansk Industri.

Direktør Ulla Koch

For kort tid siden tiltrådte Ulla Koch, der har haft succes som chef for Campus Roskilde (USCJ), som ny direktør for Slagteriskolen. Hendes opgave er nu at sikre fremtiden for den vigtige erhvervsuddannelse indenfor fødevare-branchen ved Maglegårdsvej.
– Jeg kan bekræfte, at flere muligheder for en fusion undersøges, men den sag er nu overtaget af Undervisningsministeriet. Mere kan jeg ikke sige lige nu, fortæller Ulla Koch.

Ung landmand vil kun have danske ansatte på svinefarm

7f84db596fa9494bade5dc362869eb6b_GriseAf Peter Stephansen & Steen Færgemand
En ung landmand fra Mors går mod strømmen og vil forsøge at få udelukkende danske medarbejdere i sin svinebesætning.
Landmand Christoffer Hensberg fra Øster Assels på Mors mener, at udlændinge blandt medarbejderne øger risikoen for at tale forbi hinanden i hverdagen.
– Det vil vi gerne undgå, for selv små fejltagelser koster dyrt , siger han.

Dobbelt så dyrt at få død hest destrueret end død ko

hestVirksomheden Daka, der laver døde dyr om til brændsel, har hævet prisen for at afhente døde heste til det dobbelte.
Prisen er steget fra omkring 900 til 1800 kroner for at få afhentet en hest uden sko. Til sammenligning koster det knap 750 kroner at få hentet en død ko, selv om sådan en vejer lige så meget som en hest.

Ny direktør vil fusionere Slagteriskolen.

Slagteriskolen UCR 2013

Slagteriskolen i Roskilde skal finde en fusionspartner. Det oplyser Ulla Koch, der netop er tiltrådt som direktør.

– Jeg kommer til Slagteriskolen med det klare mål, i en aftale med bestyrelsen, at sikre de unikke
uddannelser, at skabe gode rammer om elevernes undervisning og at fastholde en god arbejdsplads.
Det mål kan skolen bedst nå via en fusion, konstaterer Ulla Koch i en pressemeddelelse.

Direktør Ulla Koch

Slagteri i Thisted spås fem års levetid

Levetiden for et fusioneret slagteri i Thisted bliver ikke nødvendigvis længere end fem år, siger kritikere af fusionen. Foto: Tican © DR Midt & Vest

Slagteri i Thisted spås fem års levetid – 650 job i fare
Der er dyb bekymring i Thy for slagteriet Ticans fremtid, hvis det bliver et ja til en fusion med Danish Crown.

KL. 08:07
Tican slagteriet

Af Helge Røjle & Steen Færgemand
Der er dyb bekymring i Thy for slagteriet Ticans fremtid, hvis andelshaverne på torsdagens ekstraordinære generalforsamling siger ja til en fusion med Danish Crown.
En af de bekymrede er Leif Pallesen, som er tidligere direktør og amtsformand i Dansk Industri:
– Sådan som Danish Crown har lukket mindre slagterier de senere år, så tror jeg ikke på, at slagteriet i Thisted overlever i mere end højst fem år, siger han.